Airbnb – o revoluție în turismul global? Vom analiza cum funcționează în realitate și vom compara pareri

Călătoriile în străinătate,  în special în țări exotice, presupun o cheltuială considerabilă, nu-i așa?

Se pare că nu trebuie să fie întotdeauna așa. În primul rând, în zilele noastre avem o mulțime de opțiuni pentru rezervarea biletelor de avion, iar în cazul multor agenții, rezervarea din timp înseamnă că puteți cumpăra bilete pentru o mica parte din prețul întreg. De asemenea, puteți economisi și în ceea ce privește costurile de cazare.

Dacă nu vă plănificaţi vacanța printr-o agenție de turism, ci mergeți pe cont propriu, puteți folosi serviciile website-ului Airbnb, care este un fel de punte de legătură între indivizii care închiriază camere sau apartamente și turiști.

Astăzi vom analiza cu atenţie asupra opțiunile de pe website-ul Airbnb, vom verifica ce oferă, ce garanții de securitate prezintă și unde se pot face rezervări de cazare prin intermediul acestui website.

Ce este?

Portalul de internet Airbnb nu este un loc unde puteți rezerva camere în hoteluri, pensiuni sau stațiuni de vacanță obișnuite, acesta fiind probabil primul lucru la care vă gândiţi.

Din contră, portalul este un mijloc de intermediere între turiști și oamenii din întreaga lume care vor să facă niște bani în plus prin închirierea de camere în propriile case sau apartamente.

Ideea acestui portal este simplă și uşor de înţeles. Pe acest website, vă puteți crea un cont de gazdă și pentru un anumit preț aveţi posibilitatea de a închiria o cameră, un apartament, o casă, o casă de vacanță și orice altă locuință aflată la dispoziția dumneavoastră.

Din punctul de vedere al turistului, avem un intrument simplu de căutare a locației care acoperă aproape întreaga lume.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să alegeți o locație specifică, să identificați o ofertă interesantă și să verificați disponibilitatea cazării respective într-un interval de timp specific. Apoi urmează procesul de rezervare, care se realizează prin intermediul serviciului, așa încât totul ar trebui să fie sigur.

Pe scurt, Airbnb vă ajută, pur și simplu, să vă organizați vacanțele și călătoriile de afaceri în jurul lumii.

Fără să ieșiți din casă și fără costuri mari, puteți să vă rezervați cazarea chiar și în cealaltă emisferă a planetei și puteți să vă simțiți în siguranță făcând acest lucru, întrucât compania oferă tuturor utilizatorilor o garanție de verificare a ofertelor de pe site.

De ce este atât de popular portalul Airbnb?

Portalul Airbnb este de ceva vreme pe piață și nu e greu de observat că popularitatea sa este, pur şi simplu, imensă. Chiar dacă nu l-ați utilizat niciodată, este foarte probabil că ați auzit de el. De unde vine un asemenea interes?

Motivul este, în principal, unul singur… prețul. Da, hotelurile pot fi foarte scumpe, mai ales atunci când cineva doreşte să viziteze un colț exotic de lume. Situația nu stă mai bine în ceea ce privește casele de oaspeți, care pot costa enorm.

Până de curând, totuși, nu exista altă opțiune. Trăind departe de destinație, te poți baza doar pe hoteluri, iar acest lucru este exact ceea ce Airbnb a schimbat, oferind acces la milioane de oferte private de cazare din întreaga lume.

Este foarte posibil ca popularitatea sa să se datoreze și simplității procesului de rezervare. Totul se face prin intermediul website-ului, care ar trebui să garanteze mai multă securitate, cu atât mai mult cu cât și plățile sunt procesate în acest fel.

Totuși, motivele popularității nu se termină aici, deoarece  Airbnb se promovează ca fiind un portal care face ca fiecare călătorie de vacanță să fie mai agreabilă.

Acest lucru este asociat, în primul rând, cu o listă extinsă de atracții turistice, recomandate nu atât de mult de website, ci de utilizatorii săi, adică de oamenii care deja au vizitat locaţia respectivă.

Dacă investiți ceva timp, atunci vă puteți planifica atracțiile turistice înainte de a merge să le vedeți într-un anumit loc.

Cele mai populare destinații de călătorie

191 de țări, peste 81.000 de orașe diferite și, în plus, numărul curent de oferte depăşeşte 4 milioane. Este evident că există o mulțime de opțiuni și este foarte dificil să selectați varianta câștigătoare în ceea ce privește destinațiile turistice extrem de populare de pe acest site.

Desigur, astăzi site-ul recomandă cu tărie călătoriile către diferite locuri din Asia, și de asemenea, are o ofertă de cazare extrem de extinsă pentru toate capitalele europene.

Cu toate acestea, compania recomandă un număr de direcții interesante, incluzând Sydney, Roma, Toronto, Shanghai sau Milano.

În plus, puteți călători către cele mai mari capitale ale lumii, și de exemplu, datorită Airbnb, merită să vedeți Statuia Libertății din New York sau Piața Sf. Petre din Roma.

Hong Kong și San Francisco sunt, de asemenea, locuri populare pentru vizitatori. În toate aceste destinații, puteți să vă bazaţi pe o ofertă generoasă de cazare.

Exemple de prețuri de pe portal

Ceea ce vă interesează pe cei mai mulţi dintre dumneavoastră este prețul, corect? Evident, depinde de preferințele individuale dacă ofertele de cazare sunt atractive sau nu.

Cu siguranță, atunci când luați în considerare destinațiile recomandate de companie, este foarte interesant:

  • pentru o noapte în Shanghai, puteți plăti chiar și mai puțin de 50 Euro de persoană, iar prețul mediu al tuturor ofertelor este de doar 62 Euro;
  • în prezent, cea mai ieftină cazare în Milano este 51 Euro pe zi, în timp ce media este 90 Euro;
  • în schimb, în Sydney, vom plăti 52 Euro pentru cea mai ieftină cazare, iar prețurile în centrul orașului rareori depășesc 90 Euro.

Standard de cazare. Asupra căror aspecte ar trebui să vă concentrați?

Dacă cineva ar dori să afle mai multe detalii despre toate aceste oferte, din păcate, nu există altă cale decât aceea de a te duce pe website pentru a citi recenziile cazărilor dintr-o locație anume.

Airbnb nu are standarde specifice, deoarece acestea sunt create de gazde, care sunt proprietarii locurilor oferite spre închiriere.

Standardele pot varia foarte mult, de la hoteluri cu adevărat elegante, unele chiar de lux, până la camere mici în blocuri de apartamente sau case pentru o singură familie.

De aceea, regula de bază atunci când închiriați este să citiți întotdeauna descrierea detaliată, și, mai presus de tot, să revizuiți cu atenție fotografiile locului.

Trebuie să reţineţi că aici, ofertele sunt verificate de Airbnb, așa că avem o garanție că atunci când ajungem la destinație, vom găsi exact ceea ce am văzut în fotografii.

Dacă nu se întâmplă acest lucru, compania oferă diferite tipuri de compensații financiare, și în cazuri extreme, chiar restituirea totală a cheltuielilor, precum și asistență în găsirea unui alt loc de cazare.

Merită utilizat? Ce spun recenziile?

Recenziile companiei sunt foarte diverse, dar, în opinia noastră, nu vă puteți baza complet pe acestea. Fiecare dintre noi este diferit, are nevoi diferite și, uneori, un singur moment de neatenţie în timpul procesului de rezervare este suficient pentru a ajunge într-un loc care nu se ridică pe deplin la nivelul așteptărilor noatre.

Cu toate aceste, în recenzii, este foarte dificil să găsiți informații despre fraude grave, standarde foarte scăzute sau probleme cu gazdele. Într-adevăr, cei mai mulți sunt satisfăcuți și recomandă cazarea.

Ceea ce este important este faptul că puteți găsi o mulțime de confirmări că, în caz de probleme, Airbnb compensează efectiv pierderile suferite de clienții săi, atât de partea gazdelor, cât și de cea a turiștilor.

Avem un cod de reducere pentru cititorii noștri!

Nu în cele din urmă – o surpriză plăcută care poate încuraja multe persoane să privească mai îndeaproape ofertele Airbnb și, astfel, să planifice următoarea vacanță cu ajutorul platformei.

Special pentru cititorii noștri, avem un cod de reducere care poate fi aplicat la prima rezervare de cazare efectuată pe website.

Codul va reduce taxa pentru prima ședere cu până la 203 lei.

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 3]

Airbnb - pareri:

  1. La rezervarea unei camere pentru câteva zile, trebuie să achiți imediat întreaga sumă pentru această ședere sau este normal, adică ţi se solicită un depozit, iar restul de bani îi plătești în momentul sosirii? Din păcate, nu văd nicio informație despre asta.

  2. Există cineva care a folosit deja aceste locuințe? Este posibil ca oamenii să închirieze niște camere mici în apartamentele lor și să nu mai aveți deloc intimitate? Vă rog să scrieți dacă aţi avut o asemenea experiență cu airbnb.

  3. Bună. Există cumva o opțiune de anulare a rezervării și de rambursare? Aș dori să fac o rezervare pentru o ședere cu mult înainte de a pleca și, după cum știţi, viața e plină de surprize…

    1. Buna ziua. Bineînțeles ca exista, trebuie doar sa verificați ce opțiune de anulare are fiecare proprietate pe care o vizionati.

  4. Cum funcționează, rezervările acestea sunt confirmate de serviciul Airbnb sau se duc la gazdă și practic totul este aranjat cu el? Airbnb colectează bani pentru rezervarea mea în avans sau pot face aranjamente direct cu gazda??

  5. Vă rog să distribuiţi câteva oferte drăguțe de închiriat apartamente prin Airbnb care merită atenția, în special pentru prima călătorie, pentru a nu fi dezamăgit (prefer locurile cu vedere la ocean, în țările calde lol)

  6. Știți alte servicii de închiriat apartamente?? După părerea mea, Airbnb are prea multe recenzii negative și caut altceva

  7. Întrebare de bază: Ce e mai bine, rezervare sau airbnb?? Și PENTRU cea din urmă: pagina de pornire nu este încurajatoarea. Și spuneți-mi un lucru: am rezervat un apartament, rezervarea mea poate fi anulată de proprietar??? Este posibil să fiu lăsat baltă în această situație?? Poate serviciul Airbnb să mă ajute? Aveți cumva o listă cu apartamente de care trebuie să te ferești?

  8. Trebuie să știți că datorită Airbnb puteți închiria un apartament mai ieftin decât în mod normal, iar acest lucru implică niște riscuri, așa că, pentru prima noapte este bine să închiriați o cameră cu recenzii bune. În general, serviciul merită folosit, mai ales în lunile în afara sezonului, prețurile sunt cele mai bune atunci, și nu există probleme dacă închiriați un apartament într-unul din multele locuri interesante.

  9. A închiria prin Airbnb are avantaje și dezavantajele, la fel ca orice altceva. Sfatul meu este ca, mai întâi de toate, înainte de a face rezervarea, să încercați să cunoașteți proprietarul locului, să-l întrebați câteva chestii, precum zona, puncte de reper, delicatese locale, astfel încât la prima călătorie să mergeți 100% pregătiți și siguri de ce vă așteaptă

  10. Solicită cumva un ID în momentul sosirii ?? Al doilea lucru: pot să fac un aranjament cu proprietarul apartamentului, în afara website-ului, nu prin serviciu?? Sunt mai interesat să închiriez apartamentul în acest mod, nu să plătesc comision lol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *